Thursday, 29 December 2011

3 idiots?

   Assalamualaikum sume. hee. tadi tengok cite 3 idiots kat tV3. sape tengok cite neh tadi hah? sila angkat baju tangan. besh kan kan? ngee. masuk neh dah 3 kali tengok. syOk! lagu die pun besh! oke oke. tajuk lagu tu kalau tak silap zoobie doobie. neh full video song.  *nak tengok video neh sila tekan pause untuk lagu belog kat part bawah sekali tu yee*






oke, bye!

Tuesday, 27 December 2011

asal rajin sangat neh?



   Assalamualaikum sume. update belog sambil tengok masterchef malaysia and makan ayam kepci (kfc). bile cuti neh lah baru dapat makan banyak banyak suke suke hati aku. hehe. bile balik hostel, makanan pun kena catu. maklumlah. dah name pun student kan? 

    tadi after solat maghrib, tetibe pasaan rajin tu datang meluap luap  *amboi ayat!*. bukak friged tengok ape yang bole saia buad untuk hilangkan rase boring tu. tengok tengok ade udang belum siang lagi. lepas tu fikir fikir, siang udang neh siap siap bagus jugak. tade lah esok terconggok conggok kat dapur tu siang udang kan.

   15 minit baru siap siang sume. banyak pulak udang tu daddy saia beli. hee. tape tape. eh eh? udang dah siap siang. udang tu esok nak masak ape yee? adik suggest udang tu masak sambal tumis. oke deal sebab dah lame die tak makan sambal tumis udang.


sumber ; en. gOogle
esok nak masak menu neh! :))


oke, bye!

Monday, 19 December 2011

ceritera chenta.





kahwinilah orang yang mencintai diri kita melebihi kita mencintai orang lain.
itu lebih baik daripada kita mengahwini orang yang kita cintai tapi dia tak menyintai diri kita kerana kita lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri berbanding pendirian orang lain 



luahan hati? *bOle kOt*


   Assalamualaikum sume. yey! saia dah sampai johor dengan selamatnye. hehe. semalam buad keje gila tahu? GILA. sebab? semalam dari seri manjung sampai kat casa dalam pukul 6.45 petang. saia nekad nak balik johor malam tu jugak. letak barang ape sume kat casa, then tolong kawan lagi sorang letak barang sebab die pun nekad jugak nak balik dengan saia. 

   bajet macam nak naik teksi. tapi tapi. mahal * T_T *. sOo naik je lah bas. lambat pun lambat lah. dalam bas tu saia dengan kawan lagi sorang tu dah janji dah, if tade tiket malam neh kiteorang tido kat terminal bersepadu selatan tu haa. tengok lah betapa sadis nye malam tadi * T_T *. nak tanak redha je lah kalau tiket tade. dalam bas nak pegi terminal bersepadu selatan tu dah sedih dah. 

   air mate pun dah bergelinang kat mate. rushing tau. mengenangkan nak balik johor lah kan, saia yang penakut nak melintas jalan neh terus berani * macam tak percayeeee *. saia pulak yang pegang tangan kawan tu ha, ciap cakap lagi ' fatynn, neh dah bole melintas neh. jom jom!'. hee. Alhamdulillah~ pukul 8.3o sampai kat TBS, tnye tiket kat kaunter KKKL, tiket dah abis pulak. lari kat kaunter transnasional. yey! tiket pukul 9 ade :'). maka berakhir lah kisah sadis malam tadi.


moral of da story ; kalau kite betul betul nekad nak buad sOmething tu, tak kesah lah macam mane susa pun kite akan try. tak kire mustahil ke tak, kite akan try jugak sampai dapat.



* sekuat mana pun kite, kalau kite dah diuji dengan macam tu, kite tetap akan nangesh. bukan sebab kite lemah. tapi sebab dah terlalu lame kite bertahan :')


oke, bye!

Saturday, 17 December 2011

ciri-ciri suami mithali

   Assalamualaikum. amboi kemain lagi tajuk entry. ahaha. eh? biar lah. sape tanak suami yang mithali tu kan? saia pun nak. hehe.  *gatai*. oke oke. tanak bebel merepek meraban banyak banyak. jOm bace jOm.




* memegang dan memahami peranan sebagai ketua keluarga sebagaimana yang dikehendaki oleh Allah SWT.


* menunaikan kewajipan atau tanggungjawab sebagai suami.


*isteri dianggap sebagai jiwanya dalam menempuhi kehidupan.


* cinta dan kasih terhadap isteri hendaklah dibina dengan penuh kasih sayang, ikhlas, jujur serta   dilaksanakan dalam sikap dan perbuatannya. setiap perkara hendaklah dibincangkan bersama terutama soal-soal urusan rumahtangga. 


*jangan bertindak kasar, berilah kesempatan untuk sama sama memperbaiki kesilapan masing masing.


* membantu meringankan beban isteri, baik secara langsung atau tidak langsung. 


* berlaku jujur dan ingatlah bahawa Allah Maha mengetahui. 


* selesaikan segala sengketa dengan bijaksana, amarah dengan segera, ingat ajaran Allah dan Rasul.


* tidak takut menyatakan kesalahan, dan segera memaafkan jika terdapat kesilapan. 


* ingatlah bahawa isteri dan anak anak adalah amanat Allah.


* mempunyai prinsip bahawa perkahwinan mempunyai nilai tersendiri.


* mempunyai akhlak yang terpuji mengikuti ajaran islam.








oke, bye!

dOn't crOss this line please!





saia paling tak suke tengok perempuan yang MENGGEDIK dengan laki yang dah ade girlfriend and saia juga tak suke tengok laki yang MENGGATAL dengan perempuan yang dah ade bOyfriend. tak payah nak mengada ngada or nak merajuk ala bagai neh. kengkonon minta dipujuk latewww. macam DESPERATE GILA! kawan buad cara KAWAN! dah besar, sOo pikir lah sendiri. sedar sikit cara awak tu bole menyebabkan pergaduhan antara pasangan tersebut!



sape makan getah, terase kekenyalannya  *peribahase baru ke?*



oke, bye!

Monday, 12 December 2011

jangan nak mengelitis sangat!

   Assalamualaikum! hiks! malam malam macam neh rase nak marah pun ade. rase macam nak maki pun ade. tapi bole sabar lagi.sebab? biar saia and kawan saia saje yang tauuu. firstly *speaking pulak*, nak cakap pada awak, and awak. eh eh? kite tak kacau life awak kot, awak jangan lah kacau life saia. saia update status kat muke buke tu tak bermaksud saia tuju kat awak. ade hutak kan? ish! pikir lah. 


   kau neh asal aku update je kau rase macam aku tuju kat kau *kan dah marah!*. kat sini dah nampak dah kebodohan kau yeee!. yang kau nak terase tu asal? sape makan cili terase lah pedasnye. agak nye kau memang buad salah kot?  *agak agak je lah*. aku hepy dengan life aku sekarang. plus aku dah ade Mr. right aku neh hah. aku tak kacau sape sape pun oke?. dah kau jangan bising bising lagi!








oke, bye!

Sunday, 11 December 2011

renovation :)

   Assalamualaikum. 3 jam sebelum neh, saia privatekan belog. sebab? nak renovation belog neh haa. die pun nak gak tukar baju ape sume kan. tukar header baru. letak dOodle doOdle yang shOmey shOmey. dulu background saia munge munge. tapi sekarang pOlka dOt pink *pink tu wajib*. apatah lagi header yang zaman batu tu saia dah tukar dengan header baru. 


   Lega hati sebab dah buat renovation sikit. nak buad renovation banyak banyak kena tunggu cuti sem neh. ohhh~. posting hanya tinggal 1 minggu saje. kemain eksaited nak abis posting. hehe. abis posting, maka cuti sem pun bermula. tak sabar nak balik johor. hiks! nak jumpe daddy and adik. sotOng yang daddy suh beli mase pegi lumut pun dah ade. tinggal nak masak sajeee.   *balik neh nanti nak hangout ngan adik*

Wednesday, 7 December 2011

wOrdless wednesday :))






* memilih pasangan berdasarkan agamanye.
insyaAllah lebih bahagia
amin~



oke, bye!

Tuesday, 6 December 2011

precious moments





ade sape sape nak bagi seprais kat yang tersayang time time cuti macam neh? meh tengok kat sini :)




oke, bye!

cukup cukup lah










 dah cukup cukup lah kau buruk buruk kan aku. tak penat ke kau buad cam tu?
dengan aku, kau cakap macam tu. dengan orang tu kau cakap macam neh pulak.
pelik betul. 
ape yang kau dapat kalau kau buad macam tu?
ye aku tau aku tak baik mane pun, tapi at least aku tak kacau kau pun.
kau ngan life kau, aku ngan life aku.


*kite kan satu kaum, tolong hormat life saia bole?  
thanks!




oke, bye!

Thursday, 1 December 2011

alhamdulillah~






Assalamualaikum! ohhh~ hati terase sangat sangat sangat lapang. sebab? RA a.k.a Running Assessment dah pun settle tadi. kite kena buad sebarang procedure yang clinical instructor suruh buad. hiks! saia dapat procedure nebulizer. Alhamdulillah saia dapat buad. haha. even time tu Allah je yang tau betape nebes nye saia. tangan pun menggigil gigil.

thanks pade pakcik bed 15 wad 6 yang bagi kerjasame pada saia. semoga pakcik cepat sembuh yeee daripada operation tersebut. ohhh~ sebelum saia terlupe. tadi jugak saia tengok 2 post office mortem. diulangi POST MORTEM yeeee. first time tengok. takut jugak sebab kot kot tetibe saia pengsan ke ape ke kan. alhamdulillah saia tak pengsan :)

tujuan buad post mortem tu sebab kite nak tau punca punca seseorang tu meninggal kenape? selalunye post mortem neh buad bile jadik kes polis. macam kes mati mengejut ke, kes bunuh ke. lebih kurang macam tu lah. tapi yang tadi kes mati mengejut and kemalangan jalan raye. semoge mereka ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. aminnn~



oke, bye!

Wednesday, 30 November 2011

pudar. ohh~ pudar. .




Tande cinte makin pudar


♥ Malas angkat telefon..

♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..

♥ Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!

♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
♥ Mula menggelakkan diri dari bejumpa..
♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..

♥ Bila dah janji date, tapi lupa nak datang.alasan lapuk diberi.lupa larr.tertido
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..

♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
♥ Taip sms pun pendek2 jer..
♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!
♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'
.masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!

♥ Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..
♥ Dah jumpa parent pun alasan banyak,nak cakap hal “kahwin” kejap ja dia
tukar topik..
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..


♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!

♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. 

rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
♥ Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp
sekarang dah terbalik..
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat 
panas..










oke, bye!

Saturday, 26 November 2011

ekspo pertanian.

Assalamualaikum sume. hiks! amey still dalam mOod cuti lagi. maklum lah, time time macam neh lah nak berehat puas puas. sebab? abis cuti neh nanti amey ade running assessment week. nebes lah. doakan amey oke wahai kawan kawan =.="


berbalik pade tajuk entry amey malam neh. amey nak cite sal ekspo pertanian kat area kluang. tadi amey pegi ngan daddy and adik amey. daddy amey nak pegi sebab die nak cari barang untuk luaskan lagi ternakan kambing die *kakak doakan kambing daddy akan bertambah tambah, amin~*. ekspo neh start 25 november sampai 28 november. so korunk yang mane dekat tu datang lah. meh tengok meh.



jabatan pertanian johor
masuk masuk terus nampak neh
*teka berat, if betul dapat hadiah
part kelapa sawit :))
daddy saia :)
part ternakan kambing pulak
daddy anddd adik saia :))
part mesin pulak

baru jalan half way, pamplet dalam handbag dah  full.
thanks daddy sebab penuhkan handbag kakak =.=
kucing neh shOmey *_*
rabbit neh bulu die ohsem *awesome*
my only lil bro :)
rabbit neh besar
*nak buad bantal bole?
neh adik beradik kambing ternakan daddy saia :DD
lil bro cakap ; lembu belakang neh besar sangat, takut akuuu  O.O"
*tapi memang besar pun.

tengok tangan, kiri kanan full
thanks adik sebab pegangkan barang barang kakak :) *ringan sikit
neh pamplet yang berjaya daddy saia kumpul, SIKIT kan?
*daddy ingat neh contest kumpul dan menang ke? =.="



# penat hangout ngan daddy and my lil bro. balik balik je kepale terus caket. maklum lah. panas terik time tu. plus pagi tu tak mam pape pun. by the way, thanks eh daddy sebab belanje barang makeup kakak yang murah tu *4OO hengget abis untuk makeup, kena bebel dengan daddy. tahun depan baru kakak mintak lagi :DD *



oke, bye!

Thursday, 17 November 2011

spontaneous thursday!



Orang ada cakap. Kalau pening dalam memilih antara 2 kekasih, pilihlah yang ke-2, kerana, jika kamu betul-betul cintakan yang pertama, tak akan timbul yang ke-2!  *thinking =.="





# yeke? pokok pangkal nye hati. kalau betul sayang takan pernah curang pun. kan kan?





oke, bye!

Sunday, 13 November 2011

SPM?gud luck adik! :)





sOk adik saia SPM..
adOy!
risau sebab saia tade kat ruma nak prepare bekpes untuk die..




adik!
SPM buad leklok oke?
akak tauuu kauu pandai..
kau mesti bole punye!
nanti akak bawak kauuu pegi Langkawi ehhh?
tunggu aku cuty sem bole?   :)
tapi exam neh kena struggle lah ehh?



my only lil bro :)





oke, bye!

Saturday, 5 November 2011

first dOodle!





pehhh!
tatau nak kate ape dah..
haha..
baru sajeee berjaye buad dOodle..
dalam mase yang same baru belajar gak buad dOodle neh   *terharu T_T
sume neh amik mase satu hari yeee   *diulangi satu hari  O.O


tade lah shantek mane pun..
tapi puas aty gak lahhh bagi orang cam saia yang baru belajar neh :))
dOodle neh cam cacat sikit   *maklum lahhhh baru belajar :D



oke, bye!

Monday, 31 October 2011

wOrdless mOnday





Assalamualaikum!
nak update sikit sajee..
tentang pOsting..




tunggu driver amik anddd bawak pegi spital sri manjung
*ohhh~saia ade 1 lesung batu pipit sahaja :)


tadi driver amik kul 7.3o, tapi kul 6.45 dah ciap   =.="
*over eksaited


dari kiri ; saia, huda anddd fatin




*kate wOrdless mOnday, so wOrdless lahhh kan? :)






oke, bye!

Wednesday, 19 October 2011

Sunday, 16 October 2011

dah semakin hampir O.O"





rase rase, bile makin hampir cam neh lahhh muke saia =.="




dah semakin hampir dah..
wuarrrr!
tension wey!
kena resit paper ari jumaat neh..  O.O
sebab mark saia bawah 15    *15 ouh mark untuk lulus  =.=



adOy!
seb bek tak kena bayar   *camat duet belanje saia    $_$
tension sebab nak kena bace bukuuuu lagi  =.="
tape tape!
arap arap sume oke sajeee :))








oke, bye!

Saturday, 15 October 2011

merah merah :)


teringin nak lips cam park shin hye   *sape tu? =.="
pegi tanye pakcik gOogle :)




lips same merah sajeee
*diee hOwt. saia tak :)






oke, bye!

Friday, 7 October 2011

bace duluuu baruuu tau :))






Assalamualaikum sume!
heee..
dah lameee tak update belog..
baruuu abis midterm lahhh..
tats why agak busy sikit..


tadi ngah study online, nampak lakkk cite besh anddd secara kebetulan pakcik saia kena taggg..
meh bace meh! 




 Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri di sebelahnya, pemilik kancil tu sedang  berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tidak ada sebuah kereta pun berhenti. Tiba-tiba datang la sebuah kereta evo 7 berhenti di sebelah kancil tadi.

"Ada apa nie pakcik, kereta rosak ke?" Tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an.

"A'ha rosak." Jawap pakcik tu simple je.

"OK, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol." Mamat nie bagi idea.

"Worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi hi-beam."
"OK pakcik."

Mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. Dia pun memandulah dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju la sikit, apalagi pakcik tu pun hon dan bagi hi-beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik.

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo 7. Apa lagi, jiwa muda pantang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie. Lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia. Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi-beam bagai nak rak. Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pulak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......!berdesup peginye...
“Ini dah lebih speed limit nie” Kate polis nie.
Cecah 250kmj memasing nie.

Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie.

"OVER...OVER, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah ferrari, sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

“sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo 7 tu, siap bagi hon dan hi-beam nak potong..."









heee..
oke, bye!