Thursday, 29 December 2011

3 idiots?

   Assalamualaikum sume. hee. tadi tengok cite 3 idiots kat tV3. sape tengok cite neh tadi hah? sila angkat baju tangan. besh kan kan? ngee. masuk neh dah 3 kali tengok. syOk! lagu die pun besh! oke oke. tajuk lagu tu kalau tak silap zoobie doobie. neh full video song.  *nak tengok video neh sila tekan pause untuk lagu belog kat part bawah sekali tu yee*






oke, bye!

Tuesday, 27 December 2011

asal rajin sangat neh?



   Assalamualaikum sume. update belog sambil tengok masterchef malaysia and makan ayam kepci (kfc). bile cuti neh lah baru dapat makan banyak banyak suke suke hati aku. hehe. bile balik hostel, makanan pun kena catu. maklumlah. dah name pun student kan? 

    tadi after solat maghrib, tetibe pasaan rajin tu datang meluap luap  *amboi ayat!*. bukak friged tengok ape yang bole saia buad untuk hilangkan rase boring tu. tengok tengok ade udang belum siang lagi. lepas tu fikir fikir, siang udang neh siap siap bagus jugak. tade lah esok terconggok conggok kat dapur tu siang udang kan.

   15 minit baru siap siang sume. banyak pulak udang tu daddy saia beli. hee. tape tape. eh eh? udang dah siap siang. udang tu esok nak masak ape yee? adik suggest udang tu masak sambal tumis. oke deal sebab dah lame die tak makan sambal tumis udang.


sumber ; en. gOogle
esok nak masak menu neh! :))


oke, bye!

Monday, 19 December 2011

ceritera chenta.





kahwinilah orang yang mencintai diri kita melebihi kita mencintai orang lain.
itu lebih baik daripada kita mengahwini orang yang kita cintai tapi dia tak menyintai diri kita kerana kita lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri berbanding pendirian orang lain 



luahan hati? *bOle kOt*


   Assalamualaikum sume. yey! saia dah sampai johor dengan selamatnye. hehe. semalam buad keje gila tahu? GILA. sebab? semalam dari seri manjung sampai kat casa dalam pukul 6.45 petang. saia nekad nak balik johor malam tu jugak. letak barang ape sume kat casa, then tolong kawan lagi sorang letak barang sebab die pun nekad jugak nak balik dengan saia. 

   bajet macam nak naik teksi. tapi tapi. mahal * T_T *. sOo naik je lah bas. lambat pun lambat lah. dalam bas tu saia dengan kawan lagi sorang tu dah janji dah, if tade tiket malam neh kiteorang tido kat terminal bersepadu selatan tu haa. tengok lah betapa sadis nye malam tadi * T_T *. nak tanak redha je lah kalau tiket tade. dalam bas nak pegi terminal bersepadu selatan tu dah sedih dah. 

   air mate pun dah bergelinang kat mate. rushing tau. mengenangkan nak balik johor lah kan, saia yang penakut nak melintas jalan neh terus berani * macam tak percayeeee *. saia pulak yang pegang tangan kawan tu ha, ciap cakap lagi ' fatynn, neh dah bole melintas neh. jom jom!'. hee. Alhamdulillah~ pukul 8.3o sampai kat TBS, tnye tiket kat kaunter KKKL, tiket dah abis pulak. lari kat kaunter transnasional. yey! tiket pukul 9 ade :'). maka berakhir lah kisah sadis malam tadi.


moral of da story ; kalau kite betul betul nekad nak buad sOmething tu, tak kesah lah macam mane susa pun kite akan try. tak kire mustahil ke tak, kite akan try jugak sampai dapat.



* sekuat mana pun kite, kalau kite dah diuji dengan macam tu, kite tetap akan nangesh. bukan sebab kite lemah. tapi sebab dah terlalu lame kite bertahan :')


oke, bye!

Saturday, 17 December 2011

ciri-ciri suami mithali

   Assalamualaikum. amboi kemain lagi tajuk entry. ahaha. eh? biar lah. sape tanak suami yang mithali tu kan? saia pun nak. hehe.  *gatai*. oke oke. tanak bebel merepek meraban banyak banyak. jOm bace jOm.




* memegang dan memahami peranan sebagai ketua keluarga sebagaimana yang dikehendaki oleh Allah SWT.


* menunaikan kewajipan atau tanggungjawab sebagai suami.


*isteri dianggap sebagai jiwanya dalam menempuhi kehidupan.


* cinta dan kasih terhadap isteri hendaklah dibina dengan penuh kasih sayang, ikhlas, jujur serta   dilaksanakan dalam sikap dan perbuatannya. setiap perkara hendaklah dibincangkan bersama terutama soal-soal urusan rumahtangga. 


*jangan bertindak kasar, berilah kesempatan untuk sama sama memperbaiki kesilapan masing masing.


* membantu meringankan beban isteri, baik secara langsung atau tidak langsung. 


* berlaku jujur dan ingatlah bahawa Allah Maha mengetahui. 


* selesaikan segala sengketa dengan bijaksana, amarah dengan segera, ingat ajaran Allah dan Rasul.


* tidak takut menyatakan kesalahan, dan segera memaafkan jika terdapat kesilapan. 


* ingatlah bahawa isteri dan anak anak adalah amanat Allah.


* mempunyai prinsip bahawa perkahwinan mempunyai nilai tersendiri.


* mempunyai akhlak yang terpuji mengikuti ajaran islam.








oke, bye!

dOn't crOss this line please!





saia paling tak suke tengok perempuan yang MENGGEDIK dengan laki yang dah ade girlfriend and saia juga tak suke tengok laki yang MENGGATAL dengan perempuan yang dah ade bOyfriend. tak payah nak mengada ngada or nak merajuk ala bagai neh. kengkonon minta dipujuk latewww. macam DESPERATE GILA! kawan buad cara KAWAN! dah besar, sOo pikir lah sendiri. sedar sikit cara awak tu bole menyebabkan pergaduhan antara pasangan tersebut!



sape makan getah, terase kekenyalannya  *peribahase baru ke?*



oke, bye!

Monday, 12 December 2011

jangan nak mengelitis sangat!

   Assalamualaikum! hiks! malam malam macam neh rase nak marah pun ade. rase macam nak maki pun ade. tapi bole sabar lagi.sebab? biar saia and kawan saia saje yang tauuu. firstly *speaking pulak*, nak cakap pada awak, and awak. eh eh? kite tak kacau life awak kot, awak jangan lah kacau life saia. saia update status kat muke buke tu tak bermaksud saia tuju kat awak. ade hutak kan? ish! pikir lah. 


   kau neh asal aku update je kau rase macam aku tuju kat kau *kan dah marah!*. kat sini dah nampak dah kebodohan kau yeee!. yang kau nak terase tu asal? sape makan cili terase lah pedasnye. agak nye kau memang buad salah kot?  *agak agak je lah*. aku hepy dengan life aku sekarang. plus aku dah ade Mr. right aku neh hah. aku tak kacau sape sape pun oke?. dah kau jangan bising bising lagi!








oke, bye!

Sunday, 11 December 2011

renovation :)

   Assalamualaikum. 3 jam sebelum neh, saia privatekan belog. sebab? nak renovation belog neh haa. die pun nak gak tukar baju ape sume kan. tukar header baru. letak dOodle doOdle yang shOmey shOmey. dulu background saia munge munge. tapi sekarang pOlka dOt pink *pink tu wajib*. apatah lagi header yang zaman batu tu saia dah tukar dengan header baru. 


   Lega hati sebab dah buat renovation sikit. nak buad renovation banyak banyak kena tunggu cuti sem neh. ohhh~. posting hanya tinggal 1 minggu saje. kemain eksaited nak abis posting. hehe. abis posting, maka cuti sem pun bermula. tak sabar nak balik johor. hiks! nak jumpe daddy and adik. sotOng yang daddy suh beli mase pegi lumut pun dah ade. tinggal nak masak sajeee.   *balik neh nanti nak hangout ngan adik*

Wednesday, 7 December 2011

wOrdless wednesday :))






* memilih pasangan berdasarkan agamanye.
insyaAllah lebih bahagia
amin~



oke, bye!

Tuesday, 6 December 2011

precious moments





ade sape sape nak bagi seprais kat yang tersayang time time cuti macam neh? meh tengok kat sini :)




oke, bye!

cukup cukup lah










 dah cukup cukup lah kau buruk buruk kan aku. tak penat ke kau buad cam tu?
dengan aku, kau cakap macam tu. dengan orang tu kau cakap macam neh pulak.
pelik betul. 
ape yang kau dapat kalau kau buad macam tu?
ye aku tau aku tak baik mane pun, tapi at least aku tak kacau kau pun.
kau ngan life kau, aku ngan life aku.


*kite kan satu kaum, tolong hormat life saia bole?  
thanks!




oke, bye!

Thursday, 1 December 2011

alhamdulillah~






Assalamualaikum! ohhh~ hati terase sangat sangat sangat lapang. sebab? RA a.k.a Running Assessment dah pun settle tadi. kite kena buad sebarang procedure yang clinical instructor suruh buad. hiks! saia dapat procedure nebulizer. Alhamdulillah saia dapat buad. haha. even time tu Allah je yang tau betape nebes nye saia. tangan pun menggigil gigil.

thanks pade pakcik bed 15 wad 6 yang bagi kerjasame pada saia. semoga pakcik cepat sembuh yeee daripada operation tersebut. ohhh~ sebelum saia terlupe. tadi jugak saia tengok 2 post office mortem. diulangi POST MORTEM yeeee. first time tengok. takut jugak sebab kot kot tetibe saia pengsan ke ape ke kan. alhamdulillah saia tak pengsan :)

tujuan buad post mortem tu sebab kite nak tau punca punca seseorang tu meninggal kenape? selalunye post mortem neh buad bile jadik kes polis. macam kes mati mengejut ke, kes bunuh ke. lebih kurang macam tu lah. tapi yang tadi kes mati mengejut and kemalangan jalan raye. semoge mereka ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. aminnn~



oke, bye!