Monday, 19 December 2011

luahan hati? *bOle kOt*


   Assalamualaikum sume. yey! saia dah sampai johor dengan selamatnye. hehe. semalam buad keje gila tahu? GILA. sebab? semalam dari seri manjung sampai kat casa dalam pukul 6.45 petang. saia nekad nak balik johor malam tu jugak. letak barang ape sume kat casa, then tolong kawan lagi sorang letak barang sebab die pun nekad jugak nak balik dengan saia. 

   bajet macam nak naik teksi. tapi tapi. mahal * T_T *. sOo naik je lah bas. lambat pun lambat lah. dalam bas tu saia dengan kawan lagi sorang tu dah janji dah, if tade tiket malam neh kiteorang tido kat terminal bersepadu selatan tu haa. tengok lah betapa sadis nye malam tadi * T_T *. nak tanak redha je lah kalau tiket tade. dalam bas nak pegi terminal bersepadu selatan tu dah sedih dah. 

   air mate pun dah bergelinang kat mate. rushing tau. mengenangkan nak balik johor lah kan, saia yang penakut nak melintas jalan neh terus berani * macam tak percayeeee *. saia pulak yang pegang tangan kawan tu ha, ciap cakap lagi ' fatynn, neh dah bole melintas neh. jom jom!'. hee. Alhamdulillah~ pukul 8.3o sampai kat TBS, tnye tiket kat kaunter KKKL, tiket dah abis pulak. lari kat kaunter transnasional. yey! tiket pukul 9 ade :'). maka berakhir lah kisah sadis malam tadi.


moral of da story ; kalau kite betul betul nekad nak buad sOmething tu, tak kesah lah macam mane susa pun kite akan try. tak kire mustahil ke tak, kite akan try jugak sampai dapat.



* sekuat mana pun kite, kalau kite dah diuji dengan macam tu, kite tetap akan nangesh. bukan sebab kite lemah. tapi sebab dah terlalu lame kite bertahan :')


oke, bye!

1 comment:

  1. keyakinan diri itu penting =)

    btw sy singgah blog awak

    ReplyDelete