Saturday, 29 December 2012

berusaha sebaik yang mungkin! -.-



     Assalamualaikum semua. baru sekarang bole update belog. neh pun kejap je. atas belas kasihan adik. ciskek! kesian belog neh. terbengkalai buad sementara waktu. busy kat ruma. hey hey hey! ingat cuti 2 minggu bole rehat rehat goyang kaki sambil gemok kan badan? ohhh~ tidak. *goyang goyang jari telunjuk ke kanan dan kiri*

     Cuti pun dah nak habis. ahad neh dah kena angkat kaki pulang ke subang. * ini tidak adil, tidak adil bagikuuu*. sepanjang cuti 2 minggu segala benda aku belajar. memasak, mengemas ruma dan lain lain. sume benda aku buad. bak kate orang, practice makes perfect. *jeling*. neh lah aktiviti aku tiap tiap hari. 

     Btw, mesti sekarang ramai tengah study nak final. Mr. fiancee kite pun same jugakk. ehem! tengah stdy. well, first paper 31 neh. so good luck sayang. all the best for you. tak lupe jugak buad classmate die. good luck oke. 


Good Luck to Mr. fiancee. with love from LiSa       



oke, bai!

Tuesday, 18 December 2012

dah agak dah -.-



     Assalamualaikum. hi semua! hi! *lambai lambai tangan*. setelah sekian lame meninggalkan belog tersayang neh. maafkan saia. terlalu busy dengan posting, study, blablabla and so on. so kini muncul kembali. *cough*. sedang bersenang lenang. maklum lahh cuti sem kan. tapi tapi. 2 minggu saje. oke kot daripada tade cuti langsung. ehem!

     Hari tu, 8 and 9 disember. pegi kursus kawin kat upsi. walaupun bukan student upsi, tetap redah. *ewah ewah ewah!*. Mr. fiancee student sane. kebetulan ade program. murah sikit yuran kalau nak bandingkan dengan yang kat luar tuu. terpaksa skip kelas. see. betapa gigih nye nak pegi punye pasal. HAHAHA. tup tup dapat pulak kawan baru. eheh. lets the picture story.

depan ; liza
belakang ; kak rosyada

haaa. neh muke eksaited namenye. :)

focus. focus. ehem!

yaAllah. gemuk nye pipi akuuuu! tak sanggup aku nak tengok. T_T

three of us again.



#nanti kite jumpe lagi oke. tunggu kite datang tg. malim lagi.




oke. bye.

Sunday, 11 November 2012

My Engagement



          Assalamualaikum semuaaaaa! apa khabar? sehat? oke oke. tanpa belok belok. meh kite cerita terus. hari neh 11 November 2012 such a lovely day. aku dah jadik tunang orang. yee. diulangi aku dah jadik tunang orang. ewah. haha. one step closer. alhamdulillah. semua berjalan dengan lancar. lets the picture story. bismillah~




it is me. basic makeup. tak perlu membazir. tunang bukan nikah.

bersama salah seorang kawan yang hadir. thank you aida and fiza. thanks a lot.


barang hantaran dari pihak saia.

termasuk kek. 7 dulang semua sekali.

bakal mak mertua menyarung cincin dijari saia.


#Alhamdulillah. selesai suda. lepas neh fikir pasal kursus kawin pulak.


*masih menunggu picture lain lain semasa majlis berlangsung*








teaser for today







busy for today.







# next entry will be update.

Saturday, 25 August 2012

2 tahun. sebak, sedih. tuhan je yang tahu.






     Assalamualaikum semua. awak awak semua sehat tak? btw malam neh menaip sambil menangis. hari neh. genap 2 tahun arwah mama meninggal. sebak sangat sangat sangat. T_T. oke. dah tak mampu nak taip lagi.


Al - Fatihah


     
# kakak sayang mama :') #



kbai.

Tuesday, 21 August 2012

entry hari rayaaa. rayaa. raya!



dalam kelas.
neh lah keje akuuu. 



   Assalamualaikum semuaaaa! selamat hari raya uolls! ngeh. korang sehat tak? hopely sehat lah ye. mintak mintak korang bertambah gemok maklum lah. dah raya kan? mesti korang sebat semua makanan. HAHAHA *gelak jahat*. ehem! oke oke. balik pada tajuk entry. tahun neh macam tak meriah. btw memang tak meriah sebab raya neh tahun ke-2 tanpa mama. cuba korang kat tempat aku. haa~ mesti pagi raya nangesh. *pengalaman*. tapi aku tau. aku kuad. yee. aku kuad! macam rimau. aum! -.-

   Well. macam biasa. aku yang kemas ruma. bertungkus lumus decorate ruma. sampai jatuh jatuh kerusi. *saket tahu!*. tape lah. as long ruma aku berkemas. hehe. tema baju raya tahun neh wane purple and blackkk. decide tahun neh pakai jubah. *rasa comel jeee*. haha. sila tampar aku. tahun neh pendapatan aku dari segi duet raya macam dah kurang je. kenapa? why? WHY? ai muda lagi lah. please bagi. ehem! eh? better aku stop sebab entry aku macam dah ke laut. diulangi. dah ke laut yee! dem! selit sikit pixca rayee. Selamat Hari Raya semua! tekan pixca untuk gambar gajah.


Selamat Hari Raya.
maaf zahir dan batin.

p/s ; sape sape yang drive tu. please drive elok elok. jangan nak cepat sampai je. haih~
kang beraya lah korang kat hospital tu.




kbai!

Sunday, 12 August 2012

ape motif?







   Assalamualaikum semua. ehem! siapa tak puasa hari neh? sila angkat baju tangan. since hari neh aku rajin sangat sangat sangat update entry. sedangkan esok final exam sudah bermula *ayat skema*. yee. mood nak study tak muncul lagi. astaghfirullah alhazim. kenapa mesti macam neh? why? WHY? -.-

   jadual untuk esok dan lusa, osce *sile sebut oski*. osce atau lebih dikenali dengan ujian amali. sekarang neh memang tak rase nebes. cuba kalau dah masuk kat dalam bilik kuarantin. haa~ mule lah rase macam nak terkencing. asik nak pergi tandas je. jantung pulak dup dap dup dap. kemain lagi degup kencang. macam kena kejar anjing. hari rabu pulak subjek Nursing science VIII ( community health nursing, gerontology and environmental health ). wish me luck! :)


# hati tak tenang. gara gara tiket raye nak balik johor dah habis. yang ade raye ke-2. aku tanak raye kat KL neh T_T #



* mintak mintak kete kawan adik tu ade kosong. aminnnn~ *



kbai!

strenght.





Don't ever let a guy build you up with words. because the higher you are, the harder you fall.

sometimes you just have to smile. pretend that everything's okay. hold back the tears and walk away.

sometimes we have to fight for what we love and care about. but sometimes we have to have strenght to let it go.



kbai!

Saturday, 11 August 2012

belog berwajah baru.

 

   
    Assalamualaikum. selamat berpuasa. dah lame tak kemas belog. so hari neh tukar background die. gadget gadget pun banyak yang dah tukar. and then letak yang baru. contoh macam gadget untuk twitter tu. plus dah susun kemas kemas. sebab sebelum neh nampak macam serabut. ohh~ bytheway, background belog dah same dengan background twitter! *eksaited kemain*. ehem! eh? kena out dulu. nak beli makanan untuk berbuka kejap lagi. kang lambat habis pulak. 



# selamat berbuka puasa.

   
kbai!


Saturday, 28 July 2012

mereka comel. mereka pandai.




Assalamualaikum. currently in posting mood. at St. Nicholas Montessori centre. *tekan picture untuk gambar gajah*

with hazel
with ashley

*atceli ramai lagi yang comel comel. and mereka semua pandai pandai. speaking omputih macam popcorn*



oke, bye!

Friday, 20 July 2012

selamat berpuasa.



Assalamualaikum dan selamat berpuasa.
entry permulaan setelah sebulan belog neh ditinggalkan.
 kire rekod jugak lah tu. 

p/s ; sorry menyepi. agak busy sebab posting.



Monday, 4 June 2012

segmen : pencarian blogger follower bawah 500.




   Assalamualaikum semua. dah lame tak update kan? amboi. bersawang dah. kemain lagi. oke oke. straight to the point lah kan. tadi blogwalking. tetibe nampak pulakkk segmen neh. segmen pencarian blogger follower bawah 500. oke. join join. atleast bole tambah kawan kawan ^^v




Syarat-syarat
- Follow blog miss z [nanti miss z akan follow korang balik]
- Letak header miss z dan linkkan ke entri ini
- Buat entri  bertajuk : Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500
- Nyatakan bilangan follower anda
- Pastikan follower blog anda KURANG daripada 500 orang
- tag kalau nak tak tapi pastikan diorang tahu :)
- hantar link entri anda ke ruangan komen
  Link entri BUKAN link BLOG
  hantar di ruangan komen entri ini BUKAN tempat lain
- Tamat segmen : 12 JUN 2012, Jam 10 pagi

follower blog : 184 followers.

Friday, 25 May 2012

dah tua dah dia.

   Assalamualaikum kawan kawan belog. sorry menyepi kejap. update dengan pantas. sebab nak study kejap lagi. isnin neh dah final exam. 21 Mei ari tu. besday rumate saia. dah genap 22 tahun. hanya sempat bagi dia hadiah coklat sahaja.

sila abaikan ucapan tersebut =.=
kotak punye lah besar. ingat ade banyak.
dua aje?
hepy besday nana!
muahh! :)
sebelum kuar makan and sambut sekali besday nana.
seprais cake neh kawan lagi sorang punye idea.
si comel fara wahida.
yey! nana dah tua. yey! :p



oke, bye!

Monday, 14 May 2012

ape maksud die ye? =.="

ape maksud ayat neh yeee kalau laki bagi kat kite


" sayang dah sayang. tapi lagi sayang lagi sakit "


ade sape sape tauuuu? =.="

Saturday, 14 April 2012

LIFE.




LIFE never was easy.

' grow up, accept it '



Friday, 9 March 2012

woman's day!

update laju laju!
sebab mate dah ngantukkk =.=
tadi kat kolej ade sambutan Woman's day.
tema purple.

take a lOok  *tekan piXca untuk gambar gajah*

purple bebeh! :)
with yatt :)
with cik nana yang kat tengah tu anddd cik fara  *skirt saia same ngan cik fara ^^*
dari kiri ; kak aty, saia, cherry andd last fara.
dari kiri ; saia, fara, naddy, casey, cherry and nana.
sesi decorate cupcakes.
classmate saia.




oke oke. tu je.



oke, bye!

Tuesday, 6 March 2012

Lamborghini Aventador J *yang latest kalau tak silap*

   Assalamualaikum sume! aiyaaa! dah lame tak update belog si munge munge neh haa. dah berhabuk kot. hehe. busy sikit. dah dah. mase Geneva motor show 2012, automobil Lamborghini pamerkan kereta terbaru dieorang iaitu Lamborghine Aventador J. kire neh yang latest lah. kereta neh kelajuan maksimum die 300 Km/J dengan 700 kuasa kuda dijual dengan harga 2.1 juta Euro. dah lah laju. memang sah lah harge pun mahal. dapat neh sebuah jadik hantaran pun dah cukup dah. *berangan sikit tape kot. hehe* #tekan piXca untuk gambar gajah#

idaman kalbu 
tengok dari belakang pun dah mengancam T_T
tempat duduk yang exclusive
smart je tulisan lamborghini neh.







oke, bye!

Saturday, 11 February 2012

talk with simsimi



   update cepat cepat. sebab penat baru balik hantar adik pegi interview study. alhamdulillah adik saia dapat. hehe. oke oke. balik pade topic entry tu. tadi online muke buku kejap. then tengok kat wall post ramai pulak cakap pasal si kuning or simsimi neh. kire macam chat lah. die automatik reply sendiri. saje try. kat bawah neh printscreen chat saia. *tekan piXca untuk gambar gajah*

dasar kuning ade jambul putar putar =.="

p/s ; cube korang try chat ngn si kuning tu ha. mesti terase annoying =.="



oke, bye!

Tuesday, 7 February 2012

gara gara?


penyebab untuk segala galanye =.="

*tekan piXca untuk gambar gajah*

tutti frutti bebeh!
rm21.20
terase nak nangesh  *sebab harge*



oke, bye!

Sunday, 29 January 2012

28 januari 2O12

   Assalamualaikum sume! kali neh nak update sikit sal semalam. 28 januari 2O12. oke oke. semalam pegi ruma mak angkat kat muar. walimatul urus kate orang. eheh. pegi ngan adik and kawan baik saia. gerak dari ruma pukul 11 pagi. maklumlah gerak awal sebab takut sesat. dah lame tak pegi ruma die. sOo lets the piXca stOry. *tekan piXca untuk gamba gajah*

bfF saia!
iloveyou babe!
muah!
adik saia hey!
sayang kau ketat ketat tauu!
muah jugak untuk kau adik.
' signboard ' depan kampung.
banner kat depan ruma.
hanim and alif.
sweet tau dieorang neh!
neh pulak pelamin nye.
siyes cantikkk.
* nak kawin jugakkkk! *
pelamin suda, pengantin nye pulak mane?
sabar lah. 
scroll bawah neh.































cantik kak hanim.
selamat pengantin baru kak.

mak and abah.
muah untuk mak!
' saia bukan artis ', kate adik akuuu =.=


p/s to kak hanim ; akak selamat pengantin baru tau. semoga kekal sampai akhir hayat. aminnn~



oke, bye!