Saturday, 5 October 2013

Alhamdulillah. Berita gembira! :)



          Assalamualaikum semua. Ohh. Hello everibadi! sehat kah? Iskk. Lama jugak tak jejak kaki dekat belog neh. Bersawang, berhabuk. Haaa, sume ada. Straight to the point lah bak kate omputeh, berkenaan tajuk entry hari nehhh. Ada 2 cerita je pun. Hikhik. So mari mula bercerita.

         First berita gembira tu, daddy dah kawin lain. Bukan kawin 2 okee. CHOYYYY! Haha. Readers yang sedia maklum, almost 3 years mak kandung aku meninggal dunia. So why not my daddy nak kawin kan? Atleast ade orang bole jaga die, bole jaga family aku bila aku dah kawin kelak. Urus ruma, kemas, masak and bla bla bla bla. Mula mula tu susa jugak nak terima. Yelah, tetibe ade stranger dalam ruma, stress jugak aku cani. Adik aku lagi jangan cakap lahhh. monyok je muke die. hewhew. Hari berganti hari. Bulan berganti bulan, aku and adik dah bole terima sikit sikit lah ngan mak tiri tuu. Dah bole gelak gelak ngan mak tiri tuuu.

          Second things pulakkkk. Jeng jeng jeng! ingat tak before this aku ade cakap pasal Exam Lembaga Jururawat Malaysia (LJM)?. 19/9 ari tu exam LJM. Urghhh! Rase macam nak nangesh je tengok soalan. Kemain susa bebeno. Tawakal je lah mase exam tuuuu. Tapi Alhamdulillah, berkat doa and usaha yang buad aku saket kepala bagai nak rak, tak cukup tido, life tak tentu hala. Aku LULUS weh exam tuuuu. Nangesh nangesh aku kejut daddy. Bagitau die yang aku lulus exam tuuu. iskkk. *lap hingus*. now officially STAFF NURSE. Thanks dekat arwah mama yang banyak bagi aku sokongan. Maa, i miss you so much! Thanks kat daddy, adik. Lecturer yang banyak mengajar. Hencek tunang tersayang yang salu ade kat sisi, tak kira susa atau pun senang. Classmate yang membantu if ade topik yang tak paham ke ape kee. Thank you korang! Exam dah abis, so sekarang holiday kejap dekat ruma. Practice jadi surirumah. ecececey!


haiiii! Rendu nak pakai uniform neh. Iskk.


oke, bai!